همانطور که از نام آن مشخص است،چسب چوب (wood glue)یکی از چسب‌های مورد استفاده در صنایع چوب است. چسب چوب از ترکیبات آلی و پلیمری تشکیل شده است، که اجازه انعطاف زیادی را به مولکول های این چسب میدهد.چسب چوب بر پایه ماده شیمیایی هموپلیمرپلی وینیل استات است

انعطاف مولکولی خواص خاص زیادی را به چسب چوب اضافه میکند. این چسب ها تقریبا بی بو میباشند و جالب است بدانید که ،حلالیت آن ها با رزین های پلاستیکی و حلال عمومی مانند آب بالا است. با توجه به اینکه چسب چوب،خواص پلیمری دارد،باعث میشود، ظاهر خمیری شکل با ویسکوزیته بالا داشته باشد و همچنین رنگ سفید این چسب از ویژگی های شاخص آن است.

وندا چوب _چسب چوب

همانطور که اشاره کردیم،ویسکوزیته این چسب بالا است و به همین منظور، برای استفاده از آن در کارگاه نیازی به حل کردن آن با آب نمیباشد، مگر در صورتی که، به غلظت کمتری نیاز داشته باشید.

چسباندن قطعات چوب

استفاده از چسب چوب در ،اتصالات و ساختن سازه های چوبی یا گرفتن درزه و ترک های چوب، بهترین انتخاب است. همچنین از چسب چوب برای زیر سازی رنگ ها و فعالیت هایی مثل معرق کاری استفاده میشود. پایه ی چسب چوب ها، رزین های هموپلیمری است و طیف آنها بین خاکستری کمرنگ و سفید است. اتصال فیزیکی بین چسب جوب و چوب بوسیله این همین ماده، برقرار میشود و عملکرد آن بدین صورت است که ، ماده پلی وانیل استات در درزها و شکاف های چوب نفوذ کرده و نیروی چسبندگی و ویسکوزیته‌ آن باعث پر شدن این منافذ میشود. پس از خشک شدن چسب یک بافت شفاف و ارتجاعی محکم ایجاد میشود که عامل چسبندگی است.

کاربردهای چسب چوب

 عمده ترین کاربرد چسب چوب، در صنایع مبلمان برای چسباندن قطعات مبل و چوب به یکدیگر در هنرهای وابسته به چوب مثل معرق کاری است. همچنین چسب چوب،برای چسباندن قطعات گچی به یکدیگر و در گچ بری ساختمان نیز کاربرد فراوانی دارد. چوب های مصنوعی مانند تخته سه لایی ورق های  ام دی اف را نیز میتوان با چسب چوب به هم چسباند. اما برای موادی مانند، یونولیت خاصیت خوردندگی دارد و باعث از بین رفتن آن میشود.

مزایای استفاده از چسب چوب

از مزایای استفاده از چسب چوب میتوان به، یک اتصال محکم و ارتجاعی در حد فاصل بین دو ماده اشاره کرد، که علاوه بر چسبندگی بالا سطح یک دستی را نیز ایجاد میکند.همانطور که اشاره کردیم، از جمله مزایای دیگر چسب چوب، میتوان به سهولت در اجرا و نداشتن مشکلات حلالیت و غلظت اشاره کرد.

داشتن خواص خاص و متفاوت در برابر آب از مزایای دیگر چسب چوب است. حلالیت با رزین های پلاستیکی عامل و کاربرد مهم این چسب ها است که کاربرد های مضاعفی به آن ها میبخشد. بهتر است برای استفاده از این ماده سطح زیر کار عاری از هرگونه چربی باشد. برای اجرا با استفاده یک تکه چوب یا کاردک فلزی یا حتی قلم مو مقدار چسب مورد نظر را بر روی سطح بکشید و یک لایه ایجاد کنید. پس از ایجاد سطح دو قطعه را روی هم بگذارید و بدون هیچ حرکتی اجازه دهید بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی هم بمانند. اگر بتوانید فشاری جانبی نیز روی انها اعمال کنید عمل چسبندگی بهتر انجام میشود. بهتر است این ماده برای چسبندگی در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی گراد استفاده نگردد. بهترین دما برای خشک شدن چسب چوب دمای بالای ۱۵ درجه سانتی گراد است.